.

Neem je een menu met aangepaste wijnen of neem je wijnen met een aangepast menu? Bij August in Lennik gaan ze voor het laatste! Neem plaats in één van de verschillende ruimtes (elke ruimte is nét een tikkeltje anders, maar altijd super gezellig) van het historisch pand dat vroeger een wijnhandel was en laat jonge chef Sam het werk maar doen. Dat heb je ook wel eens verdiend, niet?

Een buurtbar in hedendaagse stijl in het centrum van Leuven, dat is Bar Stan. In de bar geen Stan – mopje! -, maar wel de lekkerste natuurwijntjes, pintjes op tap en verrassende no nonsense gerechtjes. Chef David en zijn team focussen zich op een seizoensgebonden keuken met producten van lokale leveranciers. Hier komen we graag terug!

Eenvoud siert, zeker bij Bink. In het voormalig pand van drukkerij Brepols serveert chef Lars Block pure gerechten met een internationale toets. En het interieur? Meer dan de moeite waard!

Wie opgroeide in Wielsbeke (excuseer, Sint-Baafs-Vijve voor dé echte kenners), kent zeer zeker het verleden van de streek. De oude vlasindustrie én de Leie, onlosmakelijk met elkaar verbonden. En nu komt Lin’eau daar ook nog bij. Gevestigd in een voormalige vlasfabriek met zicht op de Oude Leie, creëert chef Baptiste de heerlijkste creaties. Gastvrouw Lisa houdt dan weer een oogje in het zeil in het restaurant zelf. Een pareltje aan de West-Vlaamse Côte d’Azur!

Een ontbijt-, lunch- en koffiebar in hartje Brugge die uitsluitend plantaardige drankjes en gerechtjes serveert? Dat kan énkel maar Blackbird zijn! Stap binnen in het historisch pand aan het Jan Van Eyckplein met het gezelligste interieur en de meest gastvrije ontvangst en geniet! Tip: proef zéker eens hun homemade iced tea.

Elise en haar team bij Casa Elise – hoe kan het ook anders – hebben écht alles in huis om jou te doen stralen. Zo kan je er terecht voor lichaams- en gelaatsverzorgingen, manicures, pedicures, privé wellness én make-up. Dankzij hun jarenlange ervaring weten ze als geen ander wat jij nodig hebt om met een intens gelukkig en relaxed

Ontdek het best bewaarde geheim van de Gentenaars: Ganzerik! We verklappen nog niets, maar zeggen wel dit: meer dan 6 biertjes op tap, een kleine maar verrassende menukaart én het zonnigste terras van Gent. Nieuwsgierig geworden?

Een huiselijke sfeer, jarenlange ervaring én een ruim aanbod aan schoonheidsbehandelingen. Bij Ilse D esthetiek in Gent verwennen ze je van kop tot teen. En een pootje van de uiterst schattige mopshond ter plaatse? Die krijg je er gratis bovenop!

Zo af en toe moet je eens de dagdagelijkse stress van je afschudden…. En waar doe je dat beter dan bij Thermen Katara? Dit prachtige wellness complex in het Oost-Vlaamse Belsele biedt écht alles: binnen- en buitensauna’s, zwem- en dompelbaden, jacuzzi’s, sauna’s, hammams, verassende opgietsessies én een culinaire bistro. Liever niet naakt? Ga dan eens langs op woensdag, dan is het badpakkendag!

Altijd leuk toch, een filmpje meepikken? De allernieuwste film releases, de lekkerste popcorn en de hipste technologieën (3D, 4D, ScreenX, LaserUltra, IMAX,…), Kinepolis is er écht voor iedereen!

Hasselt, de stad van de jenever… én van de Klatch.bar! Patrick en dochter Annabel verwelkomen je graag in hartje Hasselt voor een lekkere koffie, enkele zoete homemade gebakjes of – daar zijn wij het meeste fan van – een heerlijk aperitief. Neem een plaatsje in hun toffe bar met leuke retro accenten en proosten maar!

Hoe spot je een échte Vlaamse brasserie? Simpel. Ga naar een zaak met ‘brasserie’ op de deur. Vraag naar de menukaart. Bestel een garnaalkroket, vol-au-vent of filet pur (het liefst mét een champignonroomsauske). Proef. Lekker? Proficiat, je hebt een échte Vlaamse brasserie ontdekt! Te veel moeite? Geen probleem. Ga naar Koeiketel in Turnhout. Opgelost!

Voor wie het nog niet wist: Hasselt is de stad van de smaak. Dik verdiend, als je het ons vraagt! Gastvrouw Marielle en haar team van chefs nemen hun klanten mee op een ware ontdekkingsreis door de keuken. En dat mag je best letterlijk nemen. Met ronkende menunamen zoals ‘A walk through the kitchen (4-gangen) ’ en ‘The story’ (6-gangen), kan het natuurlijk ook niet anders. En wat denk je, gaan we op pad?

Eigenzinnig en origineel tafelen? Dat doe je bij Roest in Antwerpen! Het interieur is net zo spectaculair als zijn ligging aan het M.A.S., oftewel ‘Het Eilandje’. Denk houten tafels en stoelen, véél groen en een lange bar (ook belangrijk!). Maar geloof ons zeker niet op ons woord, ontdek het gewoon zelf!

5 sauna’s, 2 hamams, 2 zwembaden, 2 jacuzzi’s, 2 rustruimten en 1 luxueuze ligweide, aan faciliteiten geen gebrek bij Sané Thermen in tongeren! Neem je badkledij mee en ga voor dé sané-belevenis. Zien we je daar?

Zet een paar jonge chefs, Thomas Van der Flaas en Alex Verhoeven, samen en voilà, je hebt een nieuw favoriet restaurant! Kwaliteit, passie en enthousiasme. Deze drie woorden omschrijven Seir het best. Een seizoensgebonden keuken met respect voor de natuur. Culinair genieten zonder schuldgevoel, yes please!

Tussen het shoppen door even nood aan een lekkere koffie en een taartje? Of toch liever een snelle lunch met een gezonde quiche? Of eerst een quiche en daarna een taartje? We don’t judge! Bij Tarterie op de Grote Markt van Kortrijk kan het immers allemaal. Tip; kies een goed plekje uit dichtbij het atelier. Met een beetje geluk kan je hen de taarten en quiches zien maken!

The Basement in Hasselt is een flammkucheria & wineria. Flamm-watte? Flammkuchen! Een typisch Duits gerecht die verwant is – maar zeker niet hetzelfde is – aan pizza en quiche. De traditionele versie bestaat uit een dun laagje brooddeeg met crème fraîche belegd met ui en spekjes gebakken in een steenoven. Heerlijk! Geen fan van ui en/of spek? Say no more! Flammkuchen is er in alle soorten en maten. Mozzarella met serrano ham, kreeft met asperges, avocado met granaatappel,… Of een zoete variante met karamel. Je kan het zo gek niet bedenken… of The Basement heeft het op hun menukaart staan!

Voor gastvrouw Lien D’Hooge en chef Broes Tavernier zijn er geen 4, maar eigenlijk 5 seizoenen. Zij voegen namelijk aan elk van de vier seizoen één extra dimensie toe en – ta da – ’t Vijfde seizoen is aangebroken! Je raadt het al: ’t Vijfde Seizoen heeft een duidelijke voorkeur voor streekgebonden seizoenproducten met respect voor de kwekers. En met hun veldmenu’s gaan ze nog een stapje verder: een volledig vegetarisch 3-, 4- of 5-gangen menu!

Een wellness resort van maar liefst 12.000 m2, dat is Waer Waters in Groot-Bijgaarden. Geniet op jouw eigen ritme van de talloze sauna’s, baden en rustruimtes (zowel indoor als outdoor!), maar vergeet zeker niet om ook deel te nemen aan hun uitgebreid belevingsprogramma met opgiet-, scrub- en meditiatiesessies. Neem zeker ook je badkledij mee, er zijn immers 3 zones: 2 mét badkledij en 1 zonder. Voor iedereen wat wils!